Staj Dosyaları ve Staj Süresince Yapılacaklar
03 Şubat 2025 Pazartesi
Staj başladıktan sonra yapılacaklar (İş Akış Cetveli): Öğrenciler;
Staj Danışmanları ise;
- Mesleki uygulamanın yapılacağı işyerleri ile ilgili çalışmalar yaparak, mesleki uygulama eğitiminin Bölüm ve işyerleri ile koordineli bir şekilde yürütülmesini sağlayacaklardır. Mesleki uygulama eğitimi alan öğrencilerin çalışmalarını, belirli periyotlarla İşyeri sorumlusu ile irtibata geçip takip edecek ve ayrıca “Mesleki Eğitim Uygulama Yönergesi (3+1)” ‘nde belirtilen gereklilikleri yerine getireceklerdir.
- Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğünün 29.08.2019 tarih ve 45601 sayılı yazısında belirtildiği üzere İŞYERİ UYGULAMASI EĞİTİMİ dersi kapsamında daha sonraki dönemlerde işyeri eğitimine gidecek öğrencilerle ilgili olarak, ekte örneği gönderilen (14 haftalık) bir eğitim programı hazırlayacaktır. Her hafta program dahilinde bu öğrencilerle bir araya gelip, belirlenen eğitim çalışmasını yapacaktır. Dönem sonlarında da bu öğrencilere yönelik yaptığı çalışmaları anlatan bir raporu ilgili Yüksekokul Müdür Yardımcısına sunacaktır.
- Her ay kendilerine ulaşan, dekont, puantaj, devlet katkı payı onay formu vb. belgeleri öğrenci işlerine teslim edecektir.
- 07-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Staj Danışmanı öğretim elemanının İŞYERİ DEĞERLENDİRME FORMU (form 4), STAJ DOSYASI-VİZE (form 5) ve kendilerinin hazırladığı ÖĞRETİM ELEMANI DEĞERLENDİRME FORMU (form 6) ile yaptıkları değerlendirme ile Ara Sınav notunun belirleyip sisteme gireceklerdir.
- 10 Haziran 2025 tarihine kadar Staj Danışmanı öğretim elemanının İŞYERİ DEĞERLENDİRME FORMU (form 4), STAJ DOSYASI-FİNAL (form 7) ve kendilerinin hazırladığı ÖĞRETİM ELEMANI DEĞERLENDİRME FORMU (form 6) ile yaptıkları değerlendirme ile Final Sınav notunu belirleyip sisteme gireceklerdir.
EVRAKLAR:
İŞYERİ DEĞERLENDİRME FORMU (form 4)
STAJ DOSYASI-VİZE (form 5)
ÖĞRETİM ELEMANI DEĞERLENDİRME FORMU (form 6)
STAJ DOSYASI-FİNAL (form 7)
STAJ SONU DEVLET KATKI PAYI FORMU (form 8)
PUANTAJ KAYIT CETVELİ (form 9)
Staj için ücret ödeniyorsa;
Staj döneminde 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereği işletmenin öğrencinin banka hesabına staj ücretini yatırılması ve staj süresince yatırılan staj ücretine ait dekontların bir nüshasının öğrenci tarafından alınması, Öğrenci tarafından alınan dekontun üzerinde mutlaka İşletmenin ya da işletme yetkilisinin IBAN’ı bulunacak ve bu IBAN numarası daha önceden “Staj Sözleşmesi” nde belirtilen IBAN Numarası ile aynı olmalıdır. AKSİ TAKDİRDE DEVLET KATKI PAYI YATIRILMAYACAKTIR.
KATKI PAYI: İŞLETMENİN ÖĞRENCİYİ STAJA ALIP ÜCRET ÖDEMESİ KARŞILIĞINDA İŞLETMEYE VERİLEN ÜCRETTİR. (Direk öğrenciye ödenmez işletme belirtilen tutarı öğrenciye ödemesi halinde ve bütçe imkanları doğrultusunda dönemsel olarak geri ödenir) NOT: KATKI PAYI SADECE ÖZEL SEKTÖRDEKİ İŞLETMELERE VERİLİR. DEVLET KURUMLARINA VERİLEMEZ.