Staj Dosyaları ve Staj Süresince Yapılacaklar (Güz dönemi için)

29 Eylül 2020 Salı

Stajını UZEM üzerinden online olarak yapacak olan öğrenciler sadece ders kayıtlarını yapıp derslere katılacaktır.

İşyerinde uygulamalı olarak staj yapacak öğrenciler ise;

Staj başladıktan sonra yapılacaklar (İş Akış Cetveli): Öğrenciler;
  • Güz dönemi gidecekler için, Staj başlama tarihi 12 Ekim 2020’dir. Staj başvurusunda bulunan öğrenciler staj çalışmasını, belirttikleri işyerlerinde yapmak zorundadırlar.
  • Öğrenci stajla ilgili her konuda sadece KENDİ STAJ DANIŞMANI ile iletişim halinde olacaktır.
  • 28 Kasım-06 Aralık 2020 tarihleri arasında (vize haftası) öğrenci, İşyeri Uygulama Sorumlusu tarafından imzalanacak İŞYERİ DEĞERLENDİRME FORMU (form 4) belgesini ve staj dönemi boyunca hazırlamış olduğu STAJ DOSYASI-VİZE (form 5) belgesini KENDİ STAJ DANIŞMANINA teslim edecektir.
  • Öğrenciler eğer alttan aldıkları dersleri var ise bu hafta izinli olduklarından dolayı ilgili derslerinin sınavlarına gireceklerdir.
  • 22 Ocak 2021, staj bitim tarihidir.
  • 25-29 Ocak 2021 tarihleri arasında Öğrencinin İşyeri Uygulama Sorumlusu tarafından tekrar imzalanacak olan İŞYERİ DEĞERLENDİRME FORMU (form 4) belgesinin ve STAJ DOSYASI-FİNAL (form 7) belgesinin KENDİ STAJ DANIŞMANINA teslim etmesi gerekmektedir.
  • Her ay sonunda Öğrencinin PUANTAJ KAYIT CETVELİ (form 9) ve kendisine ücret ödenmiş ise STAJ SONU DEVLET KATKI PAYI FORMU (form 8) belgelerinin ve Staj Ücretlerinin Yatırıldığına Dair Dekontların (asgari ücretin net tutarının yüzde 30'u şeklinde ödendiğini gösteren banka dekontu) Yüksekokulumuz öğrenci işlerine teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar Dekont getirmeyen, ibraz etmeyen öğrencinin staj yaptığı işletmeye herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Staj Sözleşmesinde yazan işletme IBAN numarası ile staj sonu devlet katkı payı onay formunda yazan IBAN numarası aynı olmalıdır.
  • Meydana gelecek aksaklıklardan öncelikle öğrencinin kendisi sorumlu olacaktır.

Staj Danışmanları ise;
  • Mesleki uygulamanın yapılacağı işyerleri ile ilgili çalışmalar yaparak, mesleki uygulama eğitiminin Bölüm ve işyerleri ile koordineli bir şekilde yürütülmesini sağlayacaklardır. Mesleki uygulama eğitimi alan öğrencilerin çalışmalarını, belirli periyotlarla İşyeri sorumlusu ile irtibata geçip takip edecek ve ayrıca “Mesleki Eğitim Uygulama Yönergesi (3+1)” ‘nde belirtilen gereklilikleri yerine getireceklerdir.
  • Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğünün 29.08.2019 tarih ve 45601 sayılı yazısında belirtildiği üzere İŞYERİ UYGULAMASI EĞİTİMİ dersi kapsamında daha sonraki dönemlerde işyeri eğitimine gidecek öğrencilerle ilgili olarak, ekte örneği gönderilen (14 haftalık) bir eğitim programı hazırlayacaktır. Her hafta program dahilinde bu öğrencilerle bir araya gelip, belirlenen eğitim çalışmasını yapacaktır. Dönem sonlarında da bu öğrencilere yönelik yaptığı çalışmaları anlatan bir raporu ilgili Yüksekokul Müdür Yardımcısına sunacaktır.
  • 28 Kasım-06 Aralık 2020 tarihleri arasında Staj Danışmanı öğretim elemanının İŞYERİ DEĞERLENDİRME FORMU (form 4), STAJ DOSYASI-VİZE (form 5) ve kendilerinin hazırladığı ÖĞRETİM ELEMANI DEĞERLENDİRME FORMU (form 6) ile yaptıkları değerlendirme ile Ara Sınav notunun belirleyip sisteme gireceklerdir.
  • 05 Şubat 2021 tarihine kadar Staj Danışmanı öğretim elemanının İŞYERİ DEĞERLENDİRME FORMU (form 4), STAJ DOSYASI-FİNAL (form 7) ve kendilerinin hazırladığı ÖĞRETİM ELEMANI DEĞERLENDİRME FORMU (form 6) ile yaptıkları değerlendirme ile Final Sınav notunu belirleyip sisteme gireceklerdir.
ADI SOYADI SORUMLU OLDUĞU PROGRAM
Dr. Öğr. Üyesi Kaan KALTALIOĞLU İş Sağlığı ve Güvenliği (N.Ö.) (Birim Web Sistemi Yöneticisi)
Dr. Öğr. Üyesi Okan UÇARLI İş Sağlığı ve Güvenliği (İ.Ö.)
Dr. Öğr. Üyesi Halim BÜYÜKUSLU Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (N.Ö.)
Öğr. Gör. Derya ÇAVUŞOĞLU Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (İ.Ö.)
Öğr. Gör. Ayşe Gül ÖKSÜZ Özel Güvenlik ve Koruma (N.Ö.)
Doç. Dr. Bayram YÜKSEL Özel Güvenlik ve Koruma (İ.Ö)

Öğr. Gör. Meltem DİZDAR Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (N.Ö.)
Öğr. Gör. Ebru TÜRK ÖZTOPAL Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (İ.Ö)