3+1 Mesleki Uygulama Staj Başvuru Evrakları (Güz dönemi için)

12 Temmuz 2020 Pazar

3+1 Staj Duyurusu (2. Sınıfa Geçen Öğrenciler İçin)

• Normalde dönem içerisinde kura ile yapılması gereken staj dönemi belirlenmesi işlemi pandemi dönemi nedeniyle yapılamamıştır. Bu nedenle öğrenci numarasının sonu tek rakam olan öğrencilerimiz 2020/2021 öğretim yılı güz döneminde, numarasının sonu çift rakam olan öğrencilerimiz ise bahar döneminde staj yapacaklardır.
  • Öğrenci sayısının azlığından dolayı “Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi” programının tüm 2. sınıf öğrencileri ve “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” programının tüm 2. sınıf öğrencileri 2020/2021 bahar döneminde staj yapacaklardır.
  • Ara dönemde (bahar dönemi) geçiş yapıp 1. sınıfa başlayan öğrenciler ise stajlarını bahar döneminde (veya sonraki dönemde) yapacaklardır. Bu durumda olan öğrencilerin de öğrenci işlerine bilgi vermesi gerekmektedir.
  • Kendi aralarında becayiş usulü dönem değişikliği yapmak isteyen öğrencilerin, değişiklik yapacakları kişiyi bulduktan sonra Yüksekokulumuz öğrenci işlerini arayarak (0 (454) 310 14 30) başvuruda bulunmaları ve iletişim bilgilerini bırakmaları gereklidir. (Değişiklik başvurusu için 29 Temmuz 2020 son gün)
  • Not ortalaması 1.80’ in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar.
  • Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir. Bu tür durumu bulunan öğrencilerin de öğrenci işlerini arayarak durumunu bildirmesi ve dönem değişikliği yapması gerekmektedir.
  • Staj evrakları ıslak imzalı olarak posta veya kargo yolu ile Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksekokulu Adabük Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cd. No: 2 Espiye / GİRESUN adresine en geç 25 Eylül 2020 tarihine kadar göndermelidir.
  • Staj yapsın veya yapmasın tüm öğrencilerin 28 Eylül-02 Ekim 2020 tarihleri arasında internet üzerinden ders kaydı yapması gerekmektedir. Bu konudaki sorumluluk öğrencilerimizin kendilerine aittir.

• Staj tarihleri: 12 Ekim 2020 - 22 Ocak 2021

• İlk olarak, staj yapacak olan tüm öğrencilerin sistem üzerinden (http://muys.giresun.edu.tr/) kayıt yaptırmaları gerekmektedir (1)Staj danışmanları aşağıda belirtilmiştir. Kayıt yaparken staj danışmanlarınızı seçmeniz gerekmektedir. Önceden kayıt yapanlar profillerini sistem üzerinden güncelleyebilirler.
  • Ortalaması 1.80' nin altında kalan ve devamsızlıktan kaldığı dersi bulunan öğrencilerin öğrenci işlerine bilgi vermeleri gerekmektedir.
  • Daha sonrasında, İŞYERİ UYGULAMASI KABUL FORMU (2) ve STAJ SÖZLEŞMESİ (3) formlarını doldurup, staj yapacakları yere imzalattıktan sonra ıslak imzalı olarak posta veya kargo yolu ile Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksekokulu Adabük Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cd. No: 2 Espiye / GİRESUN adresine en geç 01 Eylül 2020 tarihine kadar göndermelidir. İşyerinin kabul formu ve staj sözleşmesinin kendilerinde kalmasını istemesi durumunda 2 nüsha olarak çoğaltabilirsiniz.
  • Firma veya kurumlara staj hakkında bilgisi olması açısından ilgili makama başlıklı yazı (4) verilebilir.
  • Öğrencilerin staj yapacakları kurumların temsilcileri aracılığıyla aşağıda yer alan videoda (5) belirtildiği şekilde firmaları sisteme kayıt ettirmeleri gerekmektedir.
  • Ücret talep etmeyen veya ödeyemeyen işletmelere, istenilmesi halinde "Ücret talep edilmediğine dair belge" verilebilir.
  • Kamuda staj yapacakların STAJ SÖZLEŞMESİ formunu doldurmalarına gerek bulunmamaktadır. Sadece İŞYERİ UYGULAMASI KABUL FORMU doldurulması yeterlidir.
  • Uygun sigortalı bir işte çalışanların muafiyet başvurusu için öğrenci işlerine başvurmaları gerekmektedir.
  • Kendi sigortası olan, yetim aylığı vb. geliri olan öğrencilerin sigortalarının çakışmaması için mutlaka ilgili formda belirtmesi gerekmektedir.

Detaylı bilgi için:  http://myokoordinatorlugu.giresun.edu.tr/tr

Bilindiği gibi 2019-2020 öğretim yılı başından itibaren Meslek Yüksekokulu öğrencileri (3+1) modeli mesleki eğitim programı kapsamında, bir yarıyılı kapsayacak şekilde işletmelerde staja gönderilecektir.
Öğrencilerin gerek kamu kurumlarında, gerekse özel işletmelerde staj yapmalarına imkan sağlanması, ilgide kayıtlı 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre zorunluluk arzetmektedir.
Buna göre (10) ve daha fazla personel çalıştıran işletmeler, personel sayısının en az yüzde beşi kadar stajyer öğrenci kabul etmek zorundadır. Bu oranı işletmeler dilediği kadar da artırabilmektedir.

Staj Danışmanları
ADI SOYADI SORUMLU OLDUĞU PROGRAM
Dr. Öğr. Üyesi Kaan KALTALIOĞLU İş Sağlığı ve Güvenliği (N.Ö.) (Birim Web Sistemi Yöneticisi)
Dr. Öğr. Üyesi Okan UÇARLI İş Sağlığı ve Güvenliği (İ.Ö.)
Dr. Öğr. Üyesi Halim BÜYÜKUSLU Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (N.Ö.)
Öğr. Gör. Derya ÇAVUŞOĞLU Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (İ.Ö.)
Öğr. Gör. Ayşe Gül ÖKSÜZ Özel Güvenlik ve Koruma (N.Ö.)
Doç. Dr. Bayram YÜKSEL Özel Güvenlik ve Koruma (İ.Ö)
Öğr. Gör. Meltem DİZDAR Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (N.Ö.)

Öğr. Gör. Ebru TÜRK ÖZTOPAL Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (İ.Ö.)

3+1 Eğitim Modelinin amacı nedir? Temel amacı belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek olan Meslek Yüksekokullarında, öğrencilerin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacı ile Eğitim Öğretimin; 3 döneminin okulda ders, 1 döneminin ise tam zamanlı olarak işletmelerde uygulamalı yapılması ile istihdam edilebilme imkânlarını artırmaktır.

Giresun il içi işbirliği protokolleri yapılan kurumlar: