2024/2025 BAHAR DÖNEMİ İÇİN STAJ DUYURUSU

18 Ekim 2024 Cuma

Sevgili öğrenciler,
 
STAJ SIKÇA SORULAN SORULAR
3+1 MESLEKİ EĞİTİM MODELİ UYGULAMA YÖNERGESİ
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 3+1 Mesleki Eğitim Uygulama Takvimi
3+1 sistemi hakkında detaylı bilgi için
 
2024/25 Bahar dönemi staja gidecek olan tüm 2. sınıf öğrencilerimizin staj yerlerini ayarlamaları gerekmektedir. Staj yerinizi ayarlamak için aşağıdaki adımları izlemeniz ve  formları imzalatarak Yüksekokulumuza ulaştırmanız gerekmektedir. 

STAJ TARİHLERİ: 03 Şubat 2025 - 25 Mayıs 2025

Staj evrakları için son gönderme tarihi: 10 Ocak 2025
 
Staja giden öğrenciler sadece 14 hafta boyunca işyerlerinde staj yapacaklardır, bunun dışında alttan dersleri yok ise ders almayacaklardır (alttan dersi olanlar devamsızlıktan kalmış olmadıkları sürece staj dersleri ve kaldıkları dersleri birlikte alabilirler).  
 
Not ortalaması 1.80’ in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar.
 
Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir. Bu tür durumu bulunan öğrencilerin de öğrenci işlerini arayarak durumunu bildirmesi ve dönem değişikliği yapması gerekmektedir.

Bu dönem staj yapılacak olan Acil Durum ve Afet Yönetimi programındaki öğrencilerimiz stajlarını İl afet ve acil durum (AFAD) müdürlükleri, KIZILAY, itfaiyeler, belediyeler, Afet koordinasyon merkezleri (AKOM), İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı gibi içerisinde afet yönetimi, acil durum, arama kurtarma, acil durumlarda sağlık hizmetleri, afet bölgelerinde emniyet, acil durum olaylarında güvenlik hizmetleri, afet ve acil durum koordinasyon, afet ve acil durum müdahale gibi birimleri olan ve/veya faaliyet alanları olan tüm resmi ve özel kurum-kuruluş ve derneklerde yapabilirler. 


Öğrenci iş kazası geçirdiği takdirde ve/veya staj sırasında rahatsızlanıp rapor alırsa derhal staj yaptığı iş yerine ve Meslek Yüksekokuluna bilgi verir. Hastalık raporu Meslek Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Birimine muhakkak suretle bildirilmek zorundadır.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANAN KURUM VE KURULUŞLAR İÇİN TIKLAYINIZ

3+1 Eğitim Modelinin amacı nedir? Temel amacı belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek olan Meslek Yüksekokullarında, öğrencilerin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacı ile Eğitim Öğretimin; 3 döneminin okulda ders, 1 döneminin ise tam zamanlı olarak işletmelerde uygulamalı yapılması ile istihdam edilebilme imkânlarını artırmaktır.

STAJ BAŞVURUSU İÇİN YAPILACAKLAR:
 
  • Staj başvurusu için İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM/STAJ KABUL FORMU (1) ve İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM/STAJ SÖZLEŞMESİ (2) formlarının doldurup, staj yapacakları yere imzalattırılması gerekmektedir. İşyerinin kabul formu ve staj sözleşmesinin kendilerinde kalmasını istemesi durumunda 2 nüsha olarak çoğaltabilirsiniz. Islak imzalı olarak posta veya kargo yolu ile Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksekokulu Adabük Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cd. No: 2 Espiye / GİRESUN adresine en geç 10 Ocak 2025 tarihine kadar gönderebilirler.
  • Ortalaması 1.80' nin altında kalan ve devamsızlıktan kaldığı dersi bulunan öğrencilerin öğrenci işlerine bilgi vermeleri gerekmektedir.
  • Firma veya kurumlara staj hakkında bilgisi olması açısından ilgili makama başlıklı yazı (3) verilebilir.
  • Ücret talep etmeyen veya ödeyemeyen işletmelere, istenilmesi halinde "Ücret talep edilmediğine dair belge" verilebilir.
  • Kamuda staj yapacakların İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM/STAJ SÖZLEŞMESİ formunu doldurmalarına gerek bulunmamaktadır. Sadece İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM/STAJ KABUL FORMU doldurulması yeterlidir.
  • Uygun sigortalı bir işte çalışanların muafiyet başvurusu için öğrenci işlerine başvurmaları gerekmektedir. Staj muafiyeti öğrenim süresini kısaltmamaktadır.
  • Kendi sigortası olan, yetim aylığı vb. geliri olan öğrencilerin sigortalarının çakışmaması için mutlaka danışmanına ve öğrenci işlerine bilgi vermesi gerekmektedir.

(1) İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM/STAJ KABUL FORMU
(2) İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM/STAJ SÖZLEŞMESİ
(3) İlgili makama staj yapması zorunludur yazısı

STAJ DANIŞMANLARI
Program Danışman e-posta
İş Sağlığı ve Güvenliği (N.Ö) Dr.Öğr.Üyesi Bengü ERTAN bengu.ertan@giresun.edu.tr
İş Sağlığı ve Güvenliği (İ.Ö) Öğr.Gör. Meral ŞAHİN DURGUT meral.sahin@giresun.edu.tr
Özel Güvenlik ve Koruma (N.Ö) Öğr.Gör. Havva ŞAHİN KESKİN sahin.keskin@giresun.edu.tr
Özel Güvenlik ve Koruma (İ.Ö) Doç.Dr. Bayram YÜKSEL bayram.yuksel@giresun.edu.tr
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (N.Ö) Öğr.Gör. Ali Şükrü CİHAN ali.cihan@giresun.edu.tr
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (İ.Ö) Doç. Dr. Volkan ÇAKIR volkan.cakir@giresun.edu.tr
Acil Durum ve Afet Yönetimi Öğr. Gör. Dr. D. Yaşar BAYRAMLI yasar.bayramli@giresun.edu.tr
Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik (N.Ö) Öğr.Gör. Bilal ÜNAL bilal.unal@giresun.edu.tr
Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik (İ.Ö) Öğr.Gör. Hafize AYAZ hafize.ayaz@giresun.edu.tr
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Doç. Dr. Ayça AKTAŞ KARAÇELİK ayca.aktas@giresun.edu.tr
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Öğrencisi az olduğu için staja  bahar dönemi gideceklerdir.